Friday, November 13, 2015

Logodna, moment unic!

Povestea inelului de logodna incepe undeva in Egiptul Antic si continua pana in zilele noastre. Inelul de logodna marcheaza trecerea femeii la statutul de sotie. Practic acest inel simbolizeaza o legatura sufleteasca intre doua persoane si dorinta de a petrece o viata impreuna. Obiceiul purtarii inelului pe al patrulea deget al mainii stangi si anume inelarul, nu este deloc intamplator, acest deget fiind considerat  corespondentul inimii.
Chiar daca traim intr-o epoca moderna, inelul de logodna a castigat batalia cu timpul, insa modalitatea daruirii acestuia a suferit modificari in timp.
Daca acum ceva timp importanta evenimentului (cand se oferea inelul) era crescuta, astazi  totul este mai superficial. Din pacate in zilele noastre cuplurile transforma acest act ca fiind unul banal de achizitionare a unei bijuteri. Iar gestul in sine a scazut ca importanta, in prezent observam cum barbatii ofera inelul de logodna pur si simplu fara a crea un eveniment din asta, lucru ce face ca inelul sa isi piarda din valoarea emotionala. Trebuie sa constientizam  faptul ca inelul de logodna nu este un simplu inel. El simbolizeaza o legatura sentimentala stransa, emotie, daruire si dorinta de a forma o familie. Nu este doar o bijuterie ce a facut o "gaura" in contul bancar:).
De multe ori femeile pun mai mult pret pe modul in care este oferit acesta, cat de mult te-ai implicat sa o surprinzi si sa ii faci inima sa vibreze. Este mai putin important cat ai cheltuit pe bijuterie, dar nimeni nu se supara daca ti-ai permis achizitionarea unui mic diamant pentru viitoarea ta sotie:).
Concluzia este ca valoarea acestui moment trebuie recunoscuta si respectata. Nu te grabi si fa ca acest eveniment sa fie povestit cu un zambet imens si ca o amintire minunata.

No comments:

Post a Comment