Wednesday, May 4, 2016

Nunta de Mai. Ghinion sau superstitie?

Tot mai des auzim ca nu este "bine" sa iti faci nunta in luna Mai.
Ghinion, despartire, certuri si numai lucruri rele! Am stat bine si ne-am gandit, ne-am informat si am analizat. Iata rezultatele:

Superstitia incepe din timpul Imperiului Roman, cand luna mai era cunoscuta ca o luna nefasta deoarece aveau loc festivalul mortii si festivalul dedicat Zeitei castitatii. Apoi in Anglia regina Victoria le-a interzis copiilor sai casatoria in aceasta luna, deoarece ea o considera luna in care pot doar Zeii sa faca aceasta uniune. In mare parte din tarile catolice, luna mai este considerata luna Fecioarei Maria si implicit se considera luna castitatii.
In Romania, folcloristii sustin ca in primele 5 saptamani dupa Paste, Ielele "umbla" pe pamant. Este cunoscut faptul ca Ielele farmeca tinerii barbati si ii indeamna sa faca alegeri gresite. Insa din punct de vedere teologic sau bisericesc, luna mai este o luna ca oricare alta.



Parerile sunt impartite in doua tabere privind acest subiect, insa noi credem ca nu conteaza luna, anotimpul, anul. Conteaza doar sentimentele si alegerea privind persoana de langa.
Corect sau gresit? Totul tine de tine!

Voi ce spuneti despre aceste superstitii?

Cu drag,
Ioana



No comments:

Post a Comment